Video Adrian Chesnoiu, noul ministru al agriculturii, anunță controale la importurile de legume: „TIR-ul se închide, facturile se ascund”

Data publicării:
adrian chesnoiu interviu pentru agro jurnal
Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii, anunță controale și verificări ale importurilor de legume Foto: Digi24

Adrian Chesnoiu, noul ministru al agriculturii, promite, într-un interviu pentru emisiunea „Agro Jurnal” de la Digi24, că înăsprește controalele la importurile de legume. Oficialul atrage atenția că multe astfel de produse intră în țară fără să fie fiscalizate. Însă, deși anunță intensificarea verificărilor, nu știe când le va începe și cine le va face, pentru că deocamdată în minister nu există o structură care să se ocupe de asta.

Legumele de import ajung de multe ori la raft foarte ieftin, la prețuri care, spun legumicultorii, nu se justifică, de unde suspiciunea că s-ar face evaziune fiscală. Și ministrul este conștient de această realitate:

„Pe de o parte, noi vom întări inspecția de stat în domeniul tehnic al calității. De cealaltă parte, avem planuri comune de acțiune cu Inspectoratul General al Poliției Române și cu cei de la Vamă, astfel încât să putem să verificăm acele intrări de produse în țară care de multe ori nu sunt conform standardelor europene și, de cealaltă parte, nu respectă nici trasabilitatea și fiscalitatea la care este supus fermierul român. Dacă vrem să lucrăm pe o piață comună, noi suntem de acord, dar să lucrăm în condiții egale, în condiții de concurență loială, nu să ne trezim cu roșii din Turcia la subpreț, pentru că TIR-ul se închide și facturile la final se ascund și nu se mai plătesc taxele”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Întrebat dacă asta înseamnă că promite mai multe controale, ministrul Chesnoiu a răspuns: „Nu promit. Voi face! Sunt om care a lucrat întotdeauna în domeniul controlului, al antifraudei, pentru a proteja statul român și cetățenii lui și producătorii români în fața acestui flagel”.

Întrebat de când vor începe aceste controale, Adrian Chesnoiu a spus că își propune ca până la sfârșitul anului să termine bugetul și să facă reorganizarea ministerului. „Astăzi îmi lipsește acea structură din minister cu care să pot să mă angajez la un asemenea demers”, a recunoscut ministrul.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri