„Agro Jurnal”, noua emisiune Digi24, debutează duminică la ora 09:00

Data actualizării: Data publicării:
anca orheian crop

Din 3 martie 2019, fermierii vor afla toate informaţiile de care au nevoie de la Digi24. Duminică dimineaţă, de la 09:00 la 10:00, la „Agro Jurnal” vorbim despre problemele agriculturii româneşti. Cum ne-am pierdut renumele de grânar al Europei? România este ţara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de ferme înregistrate oficial. Avem 3,4 milioane de ferme, dar numărul afacerilor din agricultură nu se reflectă şi în producţie. „Agro Jurnal” îşi propune să aducă în prim-planul discuţiei publice fermierul român. Cel pe care ne bazăm să ne pună mereu alimente proaspete pe masă, dar pe care deseori uităm să-l ajutăm, atunci când are mai mare nevoie.

Echipa Digi24 va fi duminică de duminică în mijlocul agricultorilor, în direct de la fermă, pentru a vă ține la curent cu reuşitele, dar şi cu obstacolele pe care le întâmpină cei care muncesc pământul. Pe o piaţă bombardată cu alimente ce deseori se dovedesc a fi pline de E-uri, deci alimente potenţial periculoase pentru sănătatea noastră, vrem să aflăm direct de la sursă ce înseamnă un produs sănătos. Pe o piaţă sufocată de alimente importate, vrem să arătăm ce mai înseamnă astăzi „Produs în România, spune Robert Florea, producătorul Agro Jurnalului Digi24.

Prima ediție „Agro Jurnal aduce informații la cald de la o mare fermă de vaci de lapte din Ialomița. Aflăm cât lapte se mai produce în România precum şi cum stăm la acest capitol, comparativ cu celelalte țări europene. Discutăm despre problemele cu care se confruntă crescătorii de vaci din România, fie că este vorba de subvenţii, de accesul pe piaţă sau de lipsa forţei de muncă. Aflăm ce înseamnă să fii fermier în România și cât de dificil este pentru un tânăr să înceapă o afacere în zootehnie.

Apoi vizităm şi cea mai mare fermă de vaci Angus şi aflăm problemele cu care se confruntă crescătorii de vite de carne.

Jurnalista Anca Orheian (foto), un reporter cu o vastă experienţă de televiziune, este gazda emisiunii „Agro Jurnal”.

Începând din acest weekend, emisiunea „Jurnal pentru copii”, până acum prezentă în program și duminica, va fi difuzată doar sâmbăta între orele 09:30 - 10:00.

Televiziunea de știri Digi 24 este parte a grupului Digi | RCS & RDS. Grupul Digi mai deține deține primul post Ultra HD din România, Digi 4K, televiziunile Digi Sport 1, 2, 3, și 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, televiziunile tematice Digi World, Digi Life și Digi Animal World, televiziunile de muzică UTV, Music Channel, Hit Music și posturile de radio Pro FM, Digi FM, Dance Fm și Chill FM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri