Anunţ al ministrului Agriculturii: porci santinelă aduşi în gospodăriile afectate de pestă

Data actualizării: Data publicării:
porci pesta

Porci santinelă vor fi aduși în gospodăriile afectate de pesta porcină. Anunțul a fost făcut, sâmbătă, de ministrul Agriculturii, aflat la Festivalul Nucilor de la Valea lui Mihai. Petre Daea a precizat că de la 1 octombrie crescătorii vor primi animale care vor fi ținute sub supraveghere pentru a testa dacă virusul a fost eradicat.

"De luni începem și introducem porcii santinelă. După 45 de zile vedem care este situația și în urma analizelor care vor fi făcute de către Direcția Sanitar Veterinară, reluăm activitatea. (...) Vom urmări atent condițiile sanitar veterinare", a spus ministrul Agriculturii.

Întrebat de subvențiile APIA, Petre Daea a afirmat că fermierii vor primi o mare parte din bani începând cu jumătatea lunii octombrie.

"Pe data de 16, în minutul 1 la cumpăna nopții, va începe alimentarea conturilor la fermieri cu sumele cuvenite. Am reușit și în acest an, printr-o justificare corectă la Comisia Europeană, să dăm fermierilor din România subvenția în procent de 70% din plata respectivă."

Ministrul Agriculturii s-a aflat sâmbătă la Valea lui Mihai, la Festivalul Nucilor. Petre Daea a fost întâmpinat de localnici cu nuci, legume și fructe și magiun.

Reporter: Nu vă e teamă că veți rămâne pătat pe mâini?
Petre Daea: Ce bine e! Ia uite!
Reporter: Vă aduce aminte de copilărie?
Petre Daea: Da! Și îmi aduce aminte de ce sunt: agronom! Om de la țară.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri