Business Club | Petre Daea: Avem producţie record în agricultură, ca pe vremea lui Ceaşcă

Data publicării:
daea

Ministrul agriculturii Petre Daea, cine altcineva, uimește cu o statistică ce demonstrează cuceririle sociaaa... list-democrate de pe ogoarele patriei. „Avem producţie record în agricultură, ca pe vremea lui Ceaşcă”, spune Daea, atât de mare încât Comisia Europeană mai cere revizuirea, dar avem o explicaţie pentru productivitatea asta! Avem nişte tractoare cât marfarele. Da! da... aţi auzit bine şi probabil că unu din ăsta când ară... Păi întoarce o brazdă de un ar o dată...

Stelian Muscalu: „200 de mii de tractoare”, spune Daea, „pe patru rânduri înconjoară ţara” cu o graniţă de 3.150 de kilometri. Reise că tractorul are 63 de metri. De asta ziceam cât marfarul.

Sau... poate că ministrul Daea face calculele pe agricultură complexă... ia capul tractor pune şi plugul şi semănătoarea şi treirătoarea şi un tocător de reziduri verticale. Că e producţie integrată. Ajungi la recoltă rapid.

Eventual cu un cormoran la volanul tractorului şi o oaie la cules. Atunci e explicabilă productivitatea.

Pentru a-i mai dezumfla entuziasmul lui Daea... statisticile fermierilor arată că în ultimii patru ani, parcul de tractoare s-a mărit cu 700 de bucăţi. Atât.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri