Cercetătorii români propun pepenele pentru o persoană

Data publicării:
pepene-cu-coaja-alba

Pentru că pepenii obișnuiți sunt mari și nu doar că ocupă mult loc, dar nu pot fi consumați la o singură masă, iar odată depozitați, își pierd din aromă, din prospețime, cercetătorii de la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău au decis să vină pe piață cu un nou tip de pepene, unul care să poată fi consumat fără probleme de o singură persoană și care să fie chiar mai aromat decât lubenița obișnuită, scrie agrointel.ro.

„Pepenele cu coajă albă este un soi nou, când ajunge la maturitate are coaja albă, iar pulpa galbenă. Este foarte dulce la gust și nu se face mare. Nu se dezvoltă mai mult decât mărimea unui pumn. Este un pepene care poate fi consumat de o singură persoană, la o singură masă. Ne-am gândit sa facem un pepene productiv cu fructe mici, foarte aromate și parfumate, dar care să nu mai fie păstrate în frigider. De multe ori tăiem pepenele și nu-l mâncăm pe tot și se depreciază la păstrare. Atunci ne-am gândit ca acest pepene să fie pentru o singură masă și o singură persoană”, spune dr. ing. Costel Vînătoru, specialistul care coordonează activitatea de cercetare în acest institut.

„Avem foarte multe soiuri de pepene, cred că peste 60 de soiuri: pepene cu aromă de kiwi, cu aromă de ananas, chiar și cu aromă de coniac. Am fost primii care am dat publicități că am realizat un pepene cu aroma de coniac, iar acum peste ocean și în toată lumea au apărut aceste soiuri”, mai spune cercetătorul.

Citiți mai multe aici.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri