Compania lui ”Prea bun, prea ca la țară” devine franceză

Data actualizării: Data publicării:
iaurt-cremos-de-la-covalact-de-tara-cover-800

Autoritarea pentru Concurență a pus condiţii pentru preluarea Covalact de către francezii de la Lactalis, companie care anul trecut a mai preluat LaDorna și Albalact.

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea de către grupul francez Lactalis a companiilor Covalact şi Lactate Harghita, dar a pus câteva condiţii, potrivit Zf.ro. Consiliul a constatat că tranzacţia poate conduce la consolidarea poziţiei grupului Lactalis pe piaţa producţiei şi comercializării untului, la nivel naţional, cu efectul reducerii posibilităţilor de alegere ale consumatorilor. În această situaţie, ar fi existat posibilitatea ca tranzacţia să conducă la creşterea preţului untului, se arată într-un comunicat transmis de autoritatea de concurenţă.

Ca urmare, tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de către grupul Lactalis. Astfel, grupul Lactalis şi-a luat angajamentul de a cesiona marca de unt „La Dorna” pentru o anumită perioadă de timp către o companie cu competenţă industrială relevantă, independentă de grupul Lactalis. De asemenea, această companie trebuie să schimbe marca („re-branding”), deci va comercializa untul sub altă denumire. Lactalis va avea obligaţia de a pune la dispoziţia Consiliului Concurenţei informaţii referitoare la companiile care vor să preia marca de unt şi să obţină acordul prealabil al autorităţii de concurenţă.

Francezii, care au cumpărat la începutul acestui an şi liderul pieţei locale de lactate, grupul Alblact, mai fac astfel o achiziţie şi îşi consolidează  prima poziţie în piaţă. Aceasta este însă a treia preluare a grupului în România, după LaDorna şi Albalact.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri