Dăncilă, întrebată despre culturile afectate de inundații: „Ne-am propus ca până în 2020 să avem 2 milioane de hectare irigate”

Data publicării:
viorica dancila aprilie_govro

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, întrebată fiind de culturile afectate de inundațiile puternice din ultimele săptămâni, că au existat discuții pentru accesarea unor fonduri pentru ajutorarea fermierilor cu culturi afectate, însă a vorbit apoi despre...programul de irigații. 

„Am vorbit cu domnul ministru, vorbesc foarte des cu domnul ministru. Sunt culturi afectate. Pentru aceste culturi am vorbit la Bruxelles, să vedem cum putem obține fonduri pentru a-i ajuta pe fermierii cu culturile afectate. Vedem aici programul pentru irigații, e un program foarte important pentru România.

Ne-am propus ca până în 2020 să avem 2 milioane de hectare irigate. Într-un an și jumătate, avem 1,2 milioane de hectare irigate, 47 de obiective de investiții noi aprobate doar în primul semestru, avem contracte de irigații încheiate 25.300 și aici vreau să precizez că acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare. Avem 231 de stații de pompare pentru irigații și 470 de stații pentru combaterea inundațiilor.

S-au făcut pași importanți în agricultură. Este un domeniu care merge foarte bine. A adus multe beneficii fermierilor, multe care au depășit așteptările.

În cele 13 obiective strategice pe care le-am scos în parteneriatul public-privat e cuprins și canalul Siret-Baragan, de 190 km, din care 140 km în parteneriat public-privat, diferența de 50 km urmând să fie realizată de ANIF până în 2020. Acești 140 km sunt destinați pentru irigații în acea zonă importantă a țării”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la Antena 3.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri