De la tocuri, la cizme de cauciuc

Data publicării:
femeie

A schimbat pantofii eleganți cu cizmele de cauciuc. Este povestea unei tinere din Constanţa, care, fără nicio ezitare, a renunţat la firma de transporturi pe care o avea pentru munca în agricultură. Acum are o fermă întinsă pe 12 hectare. Toate preparatele sunt bio, fie că e vorba de produse din carne sau gemuri şi nectaruri, şi se vând la târgurile de produse tradiţionale.

Claudia Burcea a cumpărat în urmă cu patru ani un câmp pe care era cultivat porumb în comuna Ciocârlia, la 30 de kilometri de Constanţa. A muncit împreună cu soţul şi cu părinţii ei şi au schimbat locul radical.

Claudia Burcea, fermier: În total sunt 12 hectare. Legume punem cam pe un hectar, căpşune avem pe vreo 6.000 şi ceva de metri pătraţi. Pe restul punem cereale pentru animalele noastre. Avem păşunea oilor.

Clienţii îşi pot alege singuri păsările, direct de la fermă.

Pentru Claudia, vedetele fermei sunt cele 38 de oi. „Am adus din Anglia 12 fete şi doi băieţi şi i-am înmulţit la noi”, spune ea.

De profesie economist, Claudia era implicată în afacerea familiei: transporturi agabaritice. A mers întâmplător la un târg de produse tradiţioanale şi de acolo a început totul.

Claudia Burcea: Noi eram foarte comod ancoraţi în transporturi. O muncă frumoasă, de birou... ciorapi fini, tocuri, întâlniri. Dar am sărit în cizme de cauciuc şi pantaloni găuriţi. Nu-mi pare rău.

La 64 de ani, tatăl Claudiei este meşterul fermei.

Ioan Munteanu, tatăl Claudiei: În trei ani de fermă am avut zece zile libere. Ne-am plimbat prin ţară.

Produsele de la fermă se vând foarte bine pe internet.

Cristina Tanef, client: Am început cu nectarul. Am luat mai intâi zece sticle, după care am luat 20, după care am luat 100. Acum nu mai avem nicio sticlă.

De anul viitor, Claudia speră ca toate produsele de la fermă - gemul, compoturile, carnea, conservele - să se găsească şi pe rafturile supermarketurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri