Dragnea vrea TVA 5% pentru produse bio. Replica ministrului de Finanţe

Data publicării:
fructe legume FB

Liviu Dragnea vrea TVA mai mic pentru produsele bio, tradiţionale româneşti. Preşedintele PSD spune că se poate da o lege în Parlament sau chiar o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Ministrul Finanţelor însă îl contrazice. Există o directivă europeană care reglementează modul în care este stabilit TVA-ul la nivel naţional. Iar pentru a beneficia de un TVA redus, trebuie ca respectivele produse să fie introduse în această directivă.

Liviu Dragnea: „Poate să fie ordonanţă de urgenţă, poate să fie şi lege în Parlament. Important este să stabilim care este procedura, data de la care trebuie să intre în vigoare pentru că mă interesează să dăm un sprijin la tot ce înseamnă produs românesc. Dacă nu îi ajutăm nu pot să facă faţă multinaţionalelor.

5 la sută pentru ce alimente vreţi – alimente bio şi produse tradiţionale româneşti”.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: „TVA-ul se poate reduce, este o directivă europeană, 112, care reglementează modul în care TVA-ul se poate stabili la nivelul unei ţări. Sunt trei cote, o cotă standard de TVA şi două mai mici.

Sunt discuţii tehnice mereu la nivel european. Fiecare stat propune un produs sau altul în funcţie de interesul pe care îl are. În cazul nostru noi avansăm discuţia pe aceste produse bio”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri