Escrocherii cu răsadurile de roșii

Data publicării:
tomate-hibrid-marissa-f1

Invazie de răsaduri hibrid vândute ca soiuri româneşti omologate. Specialiştii de la Staţiunea de Legumicultură din Buzău îi avertizează pe cei care doresc să planteze legume că trebuie să fie foarte atenţi.

Sunt persoane care scot la vânzare răsaduri şi spun că sunt autohtone, fără să certifice acest lucru. De cele mai multe ori, cei care le plantează constată abia la vremea recoltei că au fost păcăliţi.

”Vi se spune că este un hibrid Marissa, vi se spune că este şi românesc, din păcate hibridul Marissa nu este românesc, este olandez”, spune Costel Vânătoru, cercetător Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău.

Pentru că răsadurile cu greu se pot deosebi între ele, oamenii află că au cumpărat altceva abia când culeg legumele. Mai grav este că răsadurile fără certificat de autenticitate pot aduce în solarii sau pe teren şi dăunători.

Vânzătorii de răsaduri preferă să scoată pe tarabe plante obţinute din semniţe fara autenticitate, pentru că, spre deosebire de soiurile autentice romaneşti, sunt mai ieftine si mai uşor de îngrijit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri