G4Media: Fiica lui Petre Daea are o afacere piscicolă afectată de cormorani

Data actualizării: Data publicării:
20180829163629_IMG_6184-01pesta porcina daea Inquam Photos George Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Fiica lui Petre Daea deține din 2006 o fermă piscicolă în Crevedia, județul Dâmbovița, cu 650 de hectare de luciu de apă concesionate de la Agenția Domeniilor Statului, scrie G4Media.ro, care precizează că inclusiv afacerea familiei Daea are probleme cu cormoranii.

20180829163629_IMG_6184-01pesta porcina daea Inquam Photos George Calin
G4Media: Motivul pentru care Petre Daea e atât de pornit în lupta cu cormoranii este faptul că fiica lui are o fermă piscicolă afectată de păsări. Foto: Inquam Photos/George Călin

Astăzi, la dezbaterea bugetului Agriculturii pentru 2019 în Parlament, cormoranii au fost din nou subiect de discuţie în spaţiul public. Un deputat PNL i-a atras atenţia lui Petre Daea că a uitat să menţioneze de fondurile care sunt destinate cormoranilor, iar ministrul a răspuns că „este o problemă extrem de importantă”.

Ce nu a spus Petre Daea până acum este că una dintre afacerile familiei este tocmai piscicultura. Fiica mai mare a lui Petre Daea este, conform declarațiilor de interese a actualului ministru al Agriculturii, acționar și administrator la firma Piscicultorul SA din Crevedia, județul Dâmbovița.

Acționarul și administratorul Piscicultorul SA din Crevedia este Elena-Larisa Popescu, născută în 1972.

Săptămâna trecută, unul dintre paznicii de la bălțile aflate în administrarea Piscicultorul SA a transmis unor pescari aflați în zonă că „și aici cormoranii ne mănâncă peștele. Ce a spus Petre Daea este adevărat. Cormoranii ne iau peștele din baltă, nu avem ce să pescuim. S-au înmulțit foarte mult”.

Potrivit sursei citate, Petre Daea a închis imediat telefonul atunci când a fost întrebat de afacerea piscicolă a fetei sale.

Piscicultorul SA a primit, din 2012, fonduri europene de aproape un milion de lei, iar cifra de afaceri a societății este în medie la două milioane de lei.

Fiica lui Daea a preluat afacerea cu 40.000 de euro.

Citiți continuarea pe G4Media.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri