Investitori americani, interesaţi de renumitul usturoi de Copălău

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_675235333
Foto: Shutterstock

Un grup de oameni de afaceri americani ar putea investi în dezvoltarea producţiei de usturoi de Copălău, a declarat, joi, directorul Direcţiei pentru Agricultură Botoşani, Cristian Delibaş.

shutterstock_675235333
Foto: Shutterstock

Potrivit acestuia, o delegaţie americană a avut, în această săptămână, întâlniri cu producătorii de usturoi şi cu autorităţile locale din comuna Copălău, discutând posibilitatea unei colaborări.

„Am însoţit acea delegaţie la Copălău, am discutat cu autorităţile locale şi producătorii din zonă. Acea delegaţie din Statele Unite a făcut un studiu de piaţă şi urmează să ia legătura cu autorităţile şi producătorii în eventualitatea încheierii unei colaborări”, a afirmat Delibaş.

Primarul din Copălău, Ciprian Ivanov, susţine că producătorii locali au constituit o cooperativă agricolă cu scopul de a promova şi de a valorifica în comun renumitul usturoi. De altfel, aceştia au depus documentaţia necesară pentru înregistrarea usturoiului ca produs cu indicaţie geografică protejată la nivel european.

„Consumatorii au început să înţeleagă că calităţile usturoiului de Copălău nu sunt aceleaşi cu ale usturoiului de import, din Spania, China. Oamenii s-au educat singuri, comandă prin internet sau vin la poarta producătorului. Noi îl producem tradiţional, fără chimicale, cu îngrăşământ de grajd. Piaţă de desfacere avem, dar dacă vom fi sprijiniţi de stat vom reuşi să ne dezvoltăm”, a declarat Ivanov.

La nivelul comunei Copălău aproape 30% din populaţie îşi suplimentează veniturile din producţia şi comercializarea usturoiului. În 2018, suprafaţa cultivată cu usturoi a crescut la aproximativ 90 de hectare, cu 40 de hectare mai mult decât anul precedent.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri