Liviu Dragnea: Avem producţii istorice la triticale

Data publicării:
dragnea fb

România a depășit anul acesta 10 milioane de tone la producția de grâu, ceea ce nu s-a mai reușit până acum, dar a înregistrat și cea mai mare producție de rapiță din istoria țării, de 1,7 milioane de tone, a declarat, marți, președintele PSD, Liviu Dragnea.

dragnea poze rosie fb
FOTO: Facebook Liviu Dragnea

"Avem producții istorice în 2017, în România. La grâu, secară și triticale s-a depășit o producție de 10 milioane De tone, ceea ce nu s-a mai reușit până acum în România. La rapiță sunt 1,7 milioane de tone, cea mai mare producție din istoria acestei țări. De asemenea, la mazăre avem 300.000 de tone, iar producția la orz și orzoiacă este cea mai mare din ultimii 23 ani ani", a precizat Dragnea.

Triticale este un hibrid de grâu și secară.

Acesta susține că nu numai vremea "foarte bună pentru agricultură", a contribuit la aceste producții, ci și subvențiile alocate la timp către fermieri.

La începutul anului, Guvernul a stabilit şi aprobat cuantumul şi plafonul ajutorului national tranzitoriu pentru a sprijini financiar producătorii agricoli din sectorul vegetal.

Culturile amplasate pe teren arabil pentru care se acordă acest sprijin sunt: cereale (grâu comun, grâu dur, secară, orz, ovăz, porumb, sorg, orez, triticale, porumb dulce şi alte cereale), culturi proteice (mazăre, fasole, bob, lupin, linte, alte leguminoase pentru boabe), plante industriale (floarea-soarelui, rapiţă, soia convenţională, in şi cânepă pentru fibră, tutun, in pentru ulei, plante medicinale, alte plante industriale), rădăcinoase (sfeclă furajeră, sfeclă de zahăr), cartofi, legume, căpşuni, pepeni, flori şi plante ornamentale, plante de nutreţ, loturi semincere, alte culturi pe teren arabil inclusiv în sere şi solarii.

Citiţi şi:

Dacian Cioloş: Programul de guvernare al PSD face spicul mai gros şi bobul mai mare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri