Sari la conținut

Salariu cu 1.000 de lei mai mic la APIA Dolj, după „revoluția fiscală”

Zeci de mii de bugetari au primit salarii mai mici, după aplicarea revoluţiei fiscale şi a noii legi a salarizării. Ministrul Muncii susţine că ar fi vorba doar despre 3% dintre angajaţii din sistemul bugetar. Sindicatele au calculat însă că efectele se extind la cel puţin 25% dintre angajaţii statului.

Fostul ministru al Finanţelor, Ionuţ Mişa, calculase anul trecut că, după ce vor fi transferate contribuţiile sociale, angajaţii urmau să câştige cu 3 lei mai mult. Avem astăzi un exemplu concret. Un angajat al Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură a primit, pentru luna ianuarie, cu aproape o mie de lei mai puţin decât în decembrie.

Transferul contribuțiilor le-a adus angajaților APIA salarii mai mici chiar și cu 1300 de lei. Este vorba despre unii dintre șefii de birouri. În cazul consilierilor superiori, salariile au scăzut cu 300 de lei față de anul trecut. În aceste condiții, angajații APIA spun că vor depune contestații la centrul județean și sunt hotărâți să dea Guvernul în judecată.

O altă nemulțumire este legată de legea 153 care, după ce a intrat în vigoare, salariații din teritoriu sunt plătiți după o altă grilă față de cei din aparatul central, ceea ce, în opinia sindicaliștilor, este o discriminare.