Un fermier din Bihor a investit fondurile UE într-o cultură de canabis. Bărbatul este dat în urmărire

Data publicării:
Plantă de canabis
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Destinaţie halucinantă găsită de un fermier din Bihor pentru fondurile europene pe care le-a primit pentru a-şi face o fermă de legume. Bărbatul a luat 40 de mii de euro, dar în loc de ardei şi castraveţi i-a investit într-o cultură de canabis.

Tânărul fermier, care este inginer agronom de profesie, a beneficiat de bani europeni pentru o fermă de legume în localitatea Ineu din județul Bihor. 

În 2015, tănărului i s-a aprobat suma de 40 de mii de euro. A primit 30.000 euro, ca primă tranşă, ca să cumpere utilaje aferente cultivării de leguminoase, și urma să primească și restul de 10.000 euro dacă își ducea la îndeplinire clauzele asumate prin contract.

Bărbatul a investit banii într-o cultură de canabis, fiind condamnat de Curtea de Apel Oradea, pe 18 februarie 2022, definitiv, la un an şi şase luni de închisoare. A fost dat şi în urmărire generală deoarece, între timp, s-a făcut nevăzut.

Fermierul avea corturi speciale în care creştea 42 de plante, dintre care 22 ajuns la maturitate şi având o înălţime de circa 85 cm, de pe care au strâns peste 1,7 kilograme de muguri. Bărbatul avea toată aparatura necesară înfiinţării culturii: lămpi LED, ventilatoare, filtre, fertilizatoare, transformatoare electrice tip balast, cântar de precizie, un aparat de mărunţit şi nu era la prima faptă, scrie adevărul.ro. În 2020, Curtea de Apel Oradea îl condamnase la 150 zile-amendă tot pentru „grădinărit”, fapta vizând o cultură de cannabis descoperită pe 13 iunie 2017, tot la Ineu. Poliţiştii Antidrog i-au confiscat şi atunci, „logistica” - două corturi, trei lămpi, transformator, ghivece, pastile pentru germinare, termometre de perete, ventilator electric – însă el şi-a cumpărat alta şi a luat-o de la capăt.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri