Alarmă falsă. Rinat Ahmetov nu cumpără termocentrala din Gorj

Data publicării:
rinat ahmetov

Ofiţerul de presă al lui Rinat Ahmetov dezminte informaţiile potrivit cărora investitorul ucrainian ar vrea să cumpere termocentrala din Motru.

Domnul Rinat Ahmetov nu are planuri de investiţii la o termocentrală din România. Nici compania sa energetică DTEK nu are astfel de planuri”, a declarat Anton Kovalishin, ofiţer de presă al lui Rinat Ahmetov. Întrebat dacă Rinat Ahmetov are planuri să investească în alte domenii în România, Anton Kovalishin a răspuns: „Nu am această informație, pentru că domnul Ahmetov are şi alte companii în structura holdingului său”.

Totul a pornit după ce, la începutul săptămânii, primarul din Motru susţinea că doi reprezentanţi ai antreprenorului ucrainean s-ar fi interesat de planurile autorităţilor locale, care vor să construiască o termocentrală.

Au venit un grup din Germania, din China și un grup din Ucraina, în spatele căruia se pare că este marele afacerist Ahmetov, patronul Șahtior Donețk. Au venit reprezentanții dânsului aici, la mine, la sfârșitul săptămânii trecute. Am avut o discuție cu dânșii, sunt interesați de această investiție”, a spus Dorin Hanu, primarul din Motru.

Primarul susţinea chiar că reprezentanţii companiei ar fi fost chiar încântaţi de discuţii şi că ar fi planificat o nouă vizită la Motru la sfârşitul acestei luni. Edilul mai afirmase că Rinat Ahmetov ar fi fost dispus să investească 150 de milioane de euro în termocentrala de la Motru, plan al cărui proiect de fezabilitate a fost deja aprobat de consilierii locali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri