Ana Şova oferă explicaţii în cazul Bechtel. Mama ministrului neagă implicarea în rezilierea contractului

Data publicării:
ana diculescu sova - 4076083-Mediafax Foto-Stefan Micsik-2

La negocierile pentru rezilierea contractului Bechtel asistenţa juridică a fost asigurată de două firme. De partea statului s-a aflat casa de avocatură Raţiu&Raţiu, condusă de un fost partener de afaceri al ministrului Dan Şova. Interesele americanilor au fost apărate de altă o companie, din al cărei acţionariat face parte şi Ana Diculescu Şova, mama vitregă a aceluiaşi demnitar.

Aceasta a explicat că nici ea şi nici ministrul nu sunt în conflict de interese.

„Eu am reprezentat Bechtel în procesele Bechtel, deci nu în consultanţele Bechtel. Consultanţa efectivă pe contract şi mai ales în ultima parte a acestui contract a acordat-o unul din avocaţii de la consultanţă”, a declarat Ana Diculescu Şova.

Aceasta a ţinut să precizeze că nu este mama biologică a ministrului Dan Şova, cu care nu are o relaţie de familie în sensul Codului Civil.

Săptămâna trecută, ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova negă că ar exista vreo legătură între mama sa vitregă şi procesul de reziliere. Acum, Ana Diculescu Şova spune că demnitarul nu era obligat să ştie asemenea lucru.

„Firma din care face parte mama mea nu are niciun fel de legătură cu acest proces de reziliere”, spunea ministrul Dan Şova la 30 mai. 

Politicienii din opoziţie au vehiculat numele Anei Diculescu Şova în legătură cu rezilierea înţelegerii cu Bechtel. Democrat-liberalii au susţinut că mama vitregă a ministrului Dan Şova a reprezentat interesele americanilor atât la renegocierea contractului, cât şi la rezilierea acestuia.

Citiți și:

IMPARȚIAL. Ana Diculescu Șova: „Accesul la un act de justiție trebuie să-ți fie limitat”

E OFICIAL. Dan Șova a reziliat contractul cu Bechtel International

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri