ANAF spune că a pus calculatoare la dispoziția oamenilor în 98% din sedii

Data actualizării: Data publicării:
oameni fisc

Fiscul a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că a pus la dispoziţia contribuabililor, în 98% dintre sediile sale, calculatoare în sistem self service pentru a-i ajuta pe aceştia să se familiarizeze cu serviciile online.

„La cerere, contribuabilii vor fi îndrumaţi direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale”, se arată în comunicat.

În plus, inspectorii fiscali vor sprijini contribuabilii pentru familiarizarea cu orice serviciu online pus la dispoziţie de ANAF: înscrierea în Spaţiul Privat Virtual, depunerea de declaraţii sau consultarea ghidurilor şi informaţiilor existente pe site-ul ANAF.

Anunţul a fost făcut în contextul în care, începând din 1 ianuarie 2019, comunicarea între ANAF şi contribuabili va fi realizată exclusiv online.

În 2018, termenul limită pentru depunerea declarației unice a fost prelungit, prin ordonanță de urgență, până pe 31 iulie. La acel moment, din cei peste 1 milion de contribuabili vizați au depus declarația unică numai 450.000, dintre care doar 135.000 online.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri