ANALIZĂ BUSINESS CLUB. Reducerea fiscalității: premierul își schimbă discursul după întâlnirea cu reprezentanții FMI

Data publicării:
ponta microfoane parlament captura-1

„Obiectivul principal, relaxarea fiscală, impozitarea muncii, să fie atins într-o perioadă de timp rezonabilă și sper asta. Știu că se întâlnesc și reprezentanții opoziției cu fondul, care sper să nu-și fi schimbat poziția, mai ales liberalii, și să suțină Guvernul pentru relaxarea fiscală, ținând cont de rezultatele economice foarte bune”, a spus Victor Ponta.

E un discurs total diferit de cel avut până să ajungă delegaţia FMI în România. Până atunci, reprezentanții Guvernului transmiteau clar că la 1 iulie se va reduce CAS cu 5%.

Acum nici nu se mai vorbeste de 5%, ci de reducerea impozitării muncii. Când? Un „termen rezonabil”, nicio dată concretă.

Dacă nu va scădea CAS, autoritățile pot veni cu scuza că FMI nu a vrut acest lucru. Dar vina este exclusiv a guvernului de la Bucureşti pentru că nu s-a pregătit bine să susţină o astfel de măsură. Experţii fondului nu spun niciodată nu. Cer în schimb compensarea cu alte venituri sau tăieri de cheltuieli.

Tăierea CAS cu 5% ar reduce veniturile statului cu 600 de milioane de euro anul aceasta şi undeva la 1,2 miliarde în 2015, în funcție de cum evoluează salariile în România. 

];

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri