ANCOM face recensământul comunicaţiilor

Data publicării:
telefon getty-1

Autoritatea de reglementare va organiza luna viitoare licitaţia pentru cumpărarea softului pe care îl va folosi ca să gestioneze datele primite de la operatorii de cablu şi telefonie mobilă. Aceştia vor trebui să ofere toate detaliile despre infrastructura pe care o au, de la cabluri şi stâlpi până la staţii de distribuţie, comutatoare şi alte instalaţii.

Reprezentanţii ANCOM spun că scopul acestui recensământ este realizarea de hărţi care să arate clar care este gradul de acces al fiecărei localităţi la reţelele de televiziune prin cablu, internet şi telefonie.

În ultimii ani, cei mai mari operatori de telefonie mobilă au cerut autorităţii de reglementare să permită accesul pe reţele fixe de telefonie şi internet ale RCS & RDS, Telekom sau UPC. Un acces gratuit. ANCOM a anunţat că nu va impune reguli şi va lăsa jucătorii să negocieze între ei accesul la infrastructură.

(VIDEO. Discuție cu Nicolae Oacă - expert în telecomunicaţii)

Marii operatori de reţele mobile doresc să se extindă cu furnizarea de pachete complete de servicii, televiziune, telefonie fixă şi mobilă şi internet. Însă nu au infrastructură dezvoltată şi au cerut autorităţii de reglementare să deschidă reţelele grupurilor concurente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri