Sari la conținut

Antreprenori: Sunt importante menţinerea cotei unice şi a CAS şi renunţarea la "pomenile electorale"

"Pentru anul 2015 ne-am propus o creştere cu 7,5% a afacerilor. Noi credem şi ne-am dori pentru anul viitor să se menţină cota unică de impozitare şi reducerea CAS, care a fost un motor fantastic pentru crearea de locuri de muncă corecte. Creşterea cotei unice ar arunca în aer orice investiţie. În plus, mi-aş dori să se mai renunţe la pomenile electorale şi mă refer la diferitele creşteri salariale, care sunt nesustenabile", a declarat marţi Dragoş Petrescu, proprietarul City Grill şi membru în grupul de lucru pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, scrie Mediafax.

Antreprenorii reuniţi în grupul de lucru al Coaliţiei propun Guvernului un program naţional de încurajare a antreprenoriatului din România, care cuprinde o serie de măsuri pentru dezvoltarea IMM-urilor, precum creşterea gradului de implicare a antreprenorilor în găsirea soluţiilor generale de dezvoltare şi în iniţiativele autorităţilor, concentrarea programelor pentru antreprenoriat pe câteva domenii şi teritorii importante pentru economie, scheme de ajutor de stat din bani publici în antreprenoriat numai în legătură obligatorie cu educaţia antreprenorială, multiplicarea investiţiilor statului în antreprenoriat prin implicarea fondurilor private şi acordarea banilor nu ca grant, ci ca împrumut şi simplificarea şi debirocratizarea administraţiei publice.

"Este important să definim câteva domenii cheie în care să investim bani publici. Avem foarte mulţi alergători pe drum şi parcă foarte puţini ajung la linia de final. De asemenea, toţi banii publici trebuie să fie alocaţi pentru programe care au şi o componentă de educaţie antreprenorială. În pluc, credem că banii publici n-ar mai trebui daţi gratis şi forever (pentru totdeauna, n.r.), ci ca împrumut şi să se întoarcă la un moment dat astfel încât un număr cât mai mare de antreprenori să beneficieze de ei", a declarat Dragoş Anastasiu, liderul grupului de lucru pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.