Apartamentele se vor scumpi cu 20% anul acesta. Orașul cu prețurile cele mai mari

Data actualizării: Data publicării:
camera airbnb living sufragerie apartament
Foto: Getty Images

Pregătiți-vă de scumpiri pe piața imobiliară în acest an. Prețurile apartamentelor ar urma să se majoreze cu până la 20 de procente. Estimarea vine chiar de la dezvoltatorii imobiliari.

Nu e de mirare că vom vedea prețuri mai mari pe piața imobiliară în acest an. Și în 2019, apartamentele s-au scumpit considerabil în unele orașe. În acest moment, cele mai scumpe locuințe sunt în Cluj-Napoca, în București și în Timișoara.

Concret, scrie Ziarul Financiar, în Cluj-Napoca, prețul unui metru pătrat a crescut de la 1.450 de euro la 1.700 de euro. Iată, deci, o diferență substanțială.

Mergem mai departe și vedem că în Capitală, prețul mediu a ajuns în doar câteva luni la peste 1.400 de euro, de la 1.382 de euro.

Și în Timișoara vorbim despre prețuri mai mari pe piața imobiliară. Aici, într-un complex nou, un metru pătrat costă acum 1.390 de euro. Iar la începutul anului trecut, costa 1.250 de euro, potrivit Ziarului Financiar.

Ne uităm și spre cele mai ieftine locuințe. În Iași sunt. Aici, preţurile apartamentelor noi au crescut cu puțin peste un procent. Metrul pătrat costă aproximativ o mie de euro.

De ce vorbesc specialiștii de pe piața imobiliară de prețuri mai mari și în 2020? Pentru că cererea e mare. Noi vrem, ei construiesc. Ei profită că noi vrem și cer mai mult. În general, românii stau în chirie de nevoie. Nouă ne place să știm că avem casa noastră chiar dacă asta presupune de cele mai multe ori să ne împrumutăm pe viață. Cei mai mulți își cumpără locuințe cu ajutorul creditelor bancare, pe 30 de ani.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri