„Apele Române” înlocuiește cosașii cu un robot de 60.000 euro

Data actualizării: Data publicării:
cosas shutterstock_683063677

Administrația Națională „Apele Române” și-a anunțat intenția de a cumpăra un robot autopropulsat și telecomandat pentru a executa „lucrări de cosiri și defrișări mecanizate pe terenurile în pantă” în locul tradiționalilor cosași.

cosas shutterstock_683063677
Sursă foto: Shutterstock

Este vorba, potrivit profit.ro, de terenurile din bazinul hidrografic Argeș-Vedea, iar caietul de sarcini invocă, drept justificare a licitației, lipsa de eficiență a cosașilor, în condițiile în care aceștia acoperă o suprafață de aproximativ 451 de hectare. Robotul va trebui să aibă motor Diesel de 38 CP și o viteză de lucru de cel mult 8 km/h. De asemenea, robotul va trebui să toace vegetația de până la 12 centimetri.

Anunțul de participare la licitație a fost publicat de Administrația Națională „Apele Române” Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea pe 11 august. Valoarea estimată a contractului este de 285.714 lei fără TVA, iar ofertele pot fi depuse până pe 14 septembrie.

Administrația Națională „Apele Române” este o instituție publică de interes național coordonată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Din 17 mai, ANAR este condusă, din nou, de Victor Sandu, fiind susținut de ALDE. Sandu a fost demis anul trecut de ministrul Cristiana Pașca Palmer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri