Apple va lansa anul acesta un iPhone ieftin

Data publicării:
iPhone 5 - mediafax-1

iPhone a fost un succes tocmai pentru că era scump, aducea cu el o poziție. Un telefon ieftin s-ar putea să lărgească mult baza de clienți, dar s-ar putea să ducă la pierderea celor care cumpărau iPhone tocmai pentru că era scump.

Noul model ar putea costa circa 350 de dolari, potrivit informațiilor DigiTimes. Este de aproape două ori mai puțin față de prețul de pornire al unui iPhone 5.

Samsung a luat locul Apple pe piața telefoanelor inteligente, așa că americanii sunt nevoiți să-ți regândească strategia. Apple vrea să recâștige din terenul pierdut, iar cheia revenirii ar fi orientarea spre low-cost. Conducerea companiei americane nu a confirmat planurile pentru un iPhone ieftin.

Surse din industrie afirmă însă că noul model va împrumuta caracteristici de la iPod și de la iPhone 5. Telefonul va avea carcasa din plastic pentru a-l face mai ieftin si ar putea conține chiar și piese reciclate. În plus, noul iPhone va fi comercializat în mai multe variante de culori, o noutate pentru Apple care a mers doar pe alb si negru.

Lansarea unui iPhone low-cost ar fi o mișcare surprinzătoare pentru Apple. Şi asta pentru că gigantul american și-a creat o faimă de marcă premium. Apple este un simbol al statutului, așa că unii fani ai acestei mărci nu sunt prea încântați de lansarea unui iPhone ieftin. Oficialii companiei s-au abținut până acum de la orice comentariu. Cert este că presiunea asupra Apple crește.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri