Apple vrea să lanseze o emisiune de obligaţiuni, parţial în euro

Data publicării:
mar apple 1

 FOTO: Mediafax

Apple a mandatat băncile Deutsche Bank şi Goldman Sachs să organizeze o întâlnire cu investitorii în cursul zilei de luni, plasamentul de titluri urmând să fie lansat probabil săptămâna viitoare, scrie Mediafax.

Analiştii CreditSights estimau în aprilie că Apple ar putea emite anul acesta obligaţiuni în altă monedă decât dolarul american în valoare de până la 5 miliarde dolari.

Companiile americane au accelerat în ultimele luni programele de vânzări de obligaţiuni pe pieţele din Europa, profitând de costurile în scădere. De la începutul anului, firmele americane au vândut titluri în euro în valoare de 51,5 miliarde (64,5 miliarde dolari), cea mai mare sumă din primele zece luni ale unui an din 2008, potrivit datelor Dealogic.

Precedentele emisiuni de obligaţiuni ale Apple au avut valori considerabile, de 17 miliarde dolari, respectiv 12 miliarde dolari. Investitorii au subscris titluri în valoare totală de circa 100 miliarde de dolari la cele două emisiuni, care au avut loc în 2012 şi 2013.

Maturităţile au variat între 3 şi 30 de ani, dobânda plătită de Apple fiind de 1,068% pentru titlurile pe 3 ani şi de 4,483% pentru cele pe 30 de ani, puţin peste randamentul oferit de Trezoreria SUA pentru obligaţiunile similare la acea dată. Fondurile obţinute au fost folosite pentru plata programelor Apple de răscumpărare de acţiuni şi a dividendelor.

Moody's acordă Apple calificativul "Aa1", iar S&P ratingul "AA+".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri