Aproape 60.000 de angajați români pot fi închiriați

Data publicării:
ANGAJATI

Firmele care au nevoie de salariaţi în plus doar în anumite perioade ale anului, precum perioada concediilor de vară sau de sărbători, sunt cele care apelează cel mai des la închirierea de personal.

Bogdan Oprea, reprezentantul unei firme de recrutare: „Domeniile principale sunt producția, transportul și logistica, comerțul”.

58.000 de români lucrează pe perioade scurte de timp, aproape dublu faţă de 2010. Iar mai bine de o treime dintre ei au contracte între 3 şi 6 luni. Sunt slujbe căutate de cei care au rămas şomeri sau de tineri.

- Așa era contractul, se termină la trei luni, era din trei în trei luni. Așa a fost atunci să găsesc jobul, asta a fost.

Sunt plătiţi cu acelaşi salariu ca şi angajaţii permanenţi. Dar sunt mai uşor de concediat.

Richardo Turcu, reprezentantul unui angajator: „Doar o singură factură care include toate costurile angajatului plus comisionul companiei”.

Pentru aceste servicii, firmele de recrutare primesc de la angajatori un procent din salariul fiecărui nou salariat.

Bogdan Oprea, reprezentantul unei firme de recrutare: „Poate fi aplicat la costul pe zi, oră, săptămână, această taxă reprezintă toate costurile administrative pe care le avem cu recrutarea”.

Taxa diferă în funcţie de perioada de angajare şi de salariu, dar nu depăşeşte o treime din valoarea acestuia. Afacerile primelor trei firme din domeniul recrutării de personal - Adecco, Manpower şi Lugera&Makler - au crescut cu 15% în ultimul an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri