Au fost inaugurate lucrările la tronsonul sârbesc al gazoductului South Stream

Data publicării:
conducte gaz budapesta afp-3

Preşedintele Serbiei s-a adresat printr-o legatura video muncitorilor care au demarat lucrările. El a salutat noul proiect: „De astăzi, suntem conectaţi printr-o nouă energie, care a conectat deja Rusia cu cei mai puternici parteneri din Europa”.

Conducta este una dintre cele mai importante investiții străine din Serbia ultimelor decenii, iar lucrările vor fi realizate de companii locale.

Între 2000 şi 3000 de oameni vor participa la lucrări. Un beneficiu şi mai mare este aşteptat după încheierea lucrărilor. Este vorba de 100 de milioane de euro pe an din taxe de tranzit.

Proiectul ruso-italian South Stream, al cărui şantier a fost lansat oficial în decembrie anul trecut, va lega Rusia de Bulgaria, pentru a se îndrepta apoi spre Europa de Vest, via Serbia, Ungaria şi Slovenia. Din 2015, gazoductul va transporta anual 63 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din Rusia spre Europa via Marea Neagră. El va permite Rusiei să ocolească Ucraina, ţară cu care a avut numeroase conflicte legate de tarife, ce au dus la întreruperi temporare în livrările către ţările din Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri