Autoritatea de Supraveghere Financiară: Slujbe bune, pe bani mulţi

Data publicării:
dan radu rusanu 5514610-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Potrivit premierului Victor Ponta, preşedinţii celor trei instituţii câştigă 188.000, 80.000, respectiv 62.000 lei pe lună.

„De mâine, toate salariile și veniturile de la această Autoritate trebuie să se încadreze în standardele BNR, niște standarde oricum mult mai generoase decât cele care privesc pe membrii Guvernului”, a declarat Victor Ponta , premierul României.

Altfel spus, membrii conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară vor avea salarii cuprinse între 40 şi 50 de mii de lei. Noua instituţie va fi condusă de vicepreşedintele liberal Dan Radu Ruşanu, propus de USL.

„Cei din Uniunea Social Liberala îl susţin pe domnul Ruşanu pentru funcţia de preşedinte”, a spus Crin Antonescu, preşedintele PNL.

Autoritatea va supraveghea întreaga piaţă monetară non-bancară, estimată la 10 - 15 miliarde de euro pe an.

„Fondurile de pensii private la sfârșitul anului ajung ajung la trei miliarde de euro, piața de asigurări, undeva pe acolo, iar bursa de valori, în funcție de cum va decurge economia”, a spus Dan Radu Ruşanu, propus la şefia ASF.

Daniel Daianu va fi prim-vicepreoedinte, iar Daniel Tudor, Mircea Ursache și Ion Giurescu, vicepreședinți.

Comentariul „Business Club”. Oful premierului

Premierul a făcut publice salariile din energie, de trei până la 12 ori mai mari decât salariul mediu pe economie, pentru a-și mai spune o dată oful cu supraimpozitatrea salariilor mari a celor care lucrează la stat. În mediul privat pentru același gen de afaceri directorii de companii sunt plătiți de câteva ori mai bine decât cei de la stat, chiar și de zece ori mai bine. Și cu asta se ajunge la esența discuției: dacă oamenii își merită banii ca directori, căci primul ministru nu prea e mulțumit de situație.

De rememorat că mai acum un an, pe la început de mai, s-a schimbat puterea în România. Vreo câteva luni a fost o frenezie în instituții și companii de stat cu înlocuirea oamenilor. Erau scoși cei ai foștilor și puși cei agreați de noua putere. Și cei de care se plâng acum că iau mulți bani sunt oamenii noi. Eficiența pe funcție este cea care lasă de dorit. Aceste funcții sunt un fel de premiu. Iar salariul... dacă ar fi doar salariul singura formă de venit.

Tot despre salariile mari a fost vorba și la înființarea Autorității de Supraveghere Fiscală. Conducerea a primit avizul în Parlament, președintele a promulgat legea de înființare, iar mâine se va da votul în Parlament, ceea ce va însemna și sfârșitul unor insituții precum Comisia de Supraveghere a Asigurărilor sau cea a valorilor mobiliare. Iarăși premierul a vorbit de salarii că vor fi mai mici în noua structură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri