Autoritățile din Kurdistan oferă facilități de zece miliarde de dolari ca să atragă investitorii români

Data publicării:
semnare parteneriat

Cel dintâi acord de cooperare a fost semnat între regiunea kurdă Slemani şi judeţul Dolj.

„Dorinţa noastră este ca acest protocol să fie pentru unirea noastră şi pentru apropierea noastră să poată beneficia de acest protocol atât Slemani, cât şi Craiova”, a spus Bahroz Mohammed Salih, guvernatorul regiunii Slemani din Kurdistan.

„Încercăm în acest moment să ne înfrăţim, este o regiune care s-a liniştit, au de construit în continuare fabrici, uzine, şosele, cartiere de locuinţe, au o impresie foarte bună despre români, care înainte de 89 au lucrat tot la obiective similare, iar în aceste moment sunt aici în căutare de firme care să poată să lucreze acolo”, a adăugat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

10 miliarde de dolari pun irakienii la dispoziţia firmelor din România, care vor să facă afaceri în Kurdistan. Un prim proiect a fost deja identificat.

„Au nevoie de tractoare pentru agricultură şi ne bucurăm că noi avem o fabrică de tractoare la Craiova care poate să producă foarte multe astfel de utilaje pentru Kurdistan”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Regiunea Slemani, din Kurdistanul irakian, este recunoscută internaţional adrept entitate federală autonomă. Un atu în plus este că în zonă, forţa de muncă, electricitatea, gazul şi petrolul costă foarte puţin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri