Lugoj-Deva, lotul 2. Neterminată, dar gata de deschidere

Doru Cireaşă Data actualizării: Data publicării:
autostrada

Aşteptată încă de anul trecut din decembrie, inaugurarea celor 15 kilometri noi de autostradă din tronsonul 2 Lugoj - Deva încă nu a avut loc. Recepţia urmează să fie făcută cel târziu săptămâna viitoare, iar şoferii nu circulă nici acum pe şoseaua rapidă dintre Traian Vuia şi Margina. Asta pentru că nu au fost definitivate lucrările la sistemul de scurgere a apei.

„Comisia de recepţie a verificat cei 15 km din lotul 2 al tronsonului Luigoj Deva între 2 şi 10 februarie, dar a decis să nu îi deschidă circulaţiei. Potrivit unor informaţii obţinute de Digi24, au fost descoperite probleme la sistemul de scurgere a apei de pe marginea autostrăzii. Acum, contructorul trebuie să le rezolve. O nouă inspecţie are loc în această săptămână” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Surse din cadrul proiectului au declarat pentru Digi24.ro că problemele privesc aproximativ șapte kilometri de șanțuri de scurgere a apelor, realizați de o parte și alta a autostrăzii, și mai ales faptul că aceștia nu sunt racordați astfel încât apa să se poată scurge. ”Riscul este ca apa să băltească” a explicat pentru Digi24.ro un inginer care lucrează în acest proiect.  

Compania de Drumuri și Autostrăzi ar vrea să deschidă traficul dar să îl pună pe constructorul italian Salini Impregilo să se angajeze că va face lucrările de reparații pe cheltuiala firmei, dacă se va întâmpla ceva. ”Va fi un fel de angajament că o fac pe banii lor dacă se întâmplă ceva”, spune inginerul.

Ministrul Transporturilor susţinea, în urmă cu 10 zile, că, imediat după recepţie, va deschide segmentul de autostradă. Însă, atunci, nu știa de problemele descoperite.

„Am făcut o promisiune în şedinţa de guvern că în săptămâna 6-10 februarie vom da în folosinţă cei 15 kilometri de pe lotul 2 Lugoj Deva. Lucru care se va întâmpla”, susținea Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Șoferii așteaptă autostrada

Aşadar, tăierea panglicii întârzie, timp în care şoferii care circulă în zonă se chinuie prin traficul greu care aglomerează drumul naţional.

„Era vorba că o deschis, dar nu au deschis-o. Să mergi până la Margina. E prăpăd aici de maşini, de la Dumbrava până la Făget pe drum. Maşinile ies de pe autostradă şi nu au unde să se ducă. Şi când credeţi că o deschid totuşi? Păi la cum văd mersul lor, dacă o deschid în iulie.”

„Bătaie de joc. Trebuia să o dea în decembrie şi cred că o deschid în decembrie 2020.”

„Cum e drumul naţional? Ați văzut multe camioane? Da, mai ales la Făget, vinerea e urât de tot.”

Nu doar traficul aglomerat este o problemă pentru localnici. Primarul comunei Dumbrava spune că nici drumurile de acces către terenurile agricole nu sunt realizate, iar în aceste condiţii oamenii nu vor putea să lucreze pământul în primăvară.

„Sperăm că toate aceste scurgeri de canale, toate tuburile de traversare să fie finalizate până în primăvară, până când cetăţenii încep să îşi cultive terenuzrile, să poată depune subvenţiile la APIA şi respectiv să avem asigurate accesele al toate terenurile”, explică Ihasz Ioan, primarul comunei Dumbrava.

Dacă se remediază problemele apărute pe lotul doi, în curând traseul autostrăzilor din vestul ţării va creşte cu 15 kilometri. Ceilalţi 13,6 kilometri din lotul 2 al tronsulului Lugoj Deva vor fi finalizaţi însă abia în martie 2020. Investiţia se ridică la 562 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea văruiește copacii, soțul ei...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai...