Bacşişul ajunge mai devreme pe bon

Data publicării:
bonfiscal

Într-o cafenea din Bucureşti, de la 1 mai, toţi clienţii care lasă bacşiş primesc şi bon separat pentru acesta.

„Pentru ceaşca de cafea pe care am comandat-o, am primit un bon de 7 lei şi un al doilea, separat, pentru bacşişul de doi lei”, explică Laura Culiță, reporter Digi24.

Şi alţi patroni de restaurante au pus în practică noile reguli mai devreme de 8 mai, data de la care bacşişul trebuie marcat pe bon fiscal. Iar unii văd şi o parte bună a impozitării cu 16% a bacşişurilor: angajaţii vor putea să ia împrumuturi mai mari de la bancă, pentru că vor avea toate câştigurile la vedere.

Vor fi venituri fiscalizate complet. Clientul care înainte strecura 10 lei pe lângă nota de plată de 100 de lei, astăzi el va putea să plătească cu cardul inclusiv bacşişul, deci va putea să lase un bacşiş mai mare”, spune Dragoş Petrescu, proprietarul unui lanţ de restaurante.

Pe lângă bacşişurile trecute pe nota de plată, angajaţii trebuie să-şi noteze într-un registru special şi banii pe care îi au când vin de acasă.

Cum modelul tipizatului care va fi folosit pentru acest registru al banilor personali a fost recent publicat de Ministerul Finanţelor, patronii şi-au făcut mai devreme propriile caiete de acest fel. Acestea vor fi prezentate inspectorilor fiscali în caz de control. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri