Banca Mondială ar putea deveni acţionar la Teamnet, fosta firmă a lui Sebastian Ghiţă

Data publicării:
teamnet

Divizia de investiţii a Băncii Mondiale, IFC, ar putea investi până la 20 de milioane de dolari în Teamnet. Este vorba de fosta firmă a lui Sebastian Ghiţă, cea care a furnizat softurile pentru serviciul de urgenţă 112 şi pentru Romatsa. Cea mai mare parte a sumei, adică 13 milioane de dolari, va veni sub formă de împrumut convertibil în acţiuni, iar restul banilor vor fi pentru cumpărarea propriu-zisă de acţiuni.

Ziarul Financiar scrie că investiţia a fost aprobată de conducerea IFC la finele anului trecut, dar că documentele încă nu au fost semnate. În prezent, firma care a rulat în 2012 afaceri de peste 50 de milioane de euro este controlată de Bogdan Padiu, prin intermediul unei firme înregistrate în Marea Britanie.

Teamnet este una dintre firmele de IT abonate la contractele cu statul. Numai în 2014 a reuşit să câştige două mari contracte cu agenţii de stat. În primul rând, va încasa 47 de milioane de euro de la Agenţia de Cadastru pentru servicii de digitalizare. Un alt contract, de 35 de milioane euro, a fost câştigat împreună cu Siveco pentru extinderea serviciului informatic al Agenţiei de Plăţi în Agricultură.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri