Cum poți câștiga bani dacă ai o bicicletă

Data actualizării: Data publicării:
bici

Orice bucureştean care are bicicletă şi timp liber poate să câştige bani şi muşchi. Un antreprenor a lansat o aplicaţie pentru livrat colete pe două roţi. Cine vrea să fie curier de ocazie poate să se înscrie acolo. Ideea aduce câştig şi clienţilor, care primesc pachetul în câteva zeci de minute, şi ciclistului.

Creatorii aplicaţiei nu trebuie să îşi facă multă reclamă. Oricine ştie că maşinile abia înaintează prin Bucureşti. Un colet trimis astfel ajunge la destinatar cel mai devreme în 24 de ore.

Floricel Ionuţ, curier: În cursul zilei este foarte, foarte aglomerat. Nu sunt locuri de parcare mai ales în centru, nu ai cum să livrezi în centru.

Inventatorul serviciului „curier de ocazie” a găsit ideea de nevoie. Are un magazin online, iar aglomeraţia care sufocă livările cu maşina îi ameninţa afacerea.

Alexandru Samoilă, dezvoltatorul aplicaţiei: „Este nevoia unei livrari directe, altfel se pierde clientul”.

Cu sistemul curierilor de ocazie pe bicicletă, promite că livrările se fac extrem de prompt.

Alexandru Samoilă: Aș spune cel mult jumătate de oră pentru o distanță rezonabilă, până în 10 kilometri.

Bicicliştii care vor să devină curieri trebuie să îşi instaleze aplicaţia pe telefonul inteligent şi să aştepte comanda. 20 de ciclişti din Bucureşti s-au înscris până acum.

Cât despre preţuri, transportul unui plic costă 3 lei, iar cel al unui colet, 5 lei. Un colet mare costă 7 lei, iar la aceste sume se adaugă câte un leu pentru fiecare kilometru parcurs.

Între curieratul de ocazie şi cel clasic, diferenţa este doar timpul de livrare. Pentru un colet de 7 kilograme şi o distanţă De 10 kilometri, clientul trebuie să scoată din buzunar 15 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri