Aurul virtual din World of Warcraft, de șapte ori mai valoros decât bolivarul venezuelean

Data publicării:
wow

Bolivarul, moneda venezueleană, s-a devalorizat atât de mult încât a ajuns să fie depășită de aurul din Azeroth, tărâmul mitic în care este plasată acțiunea din celebrul joc World of Warcraft. Anul trecut, în luna august, aurul virtual din WoW era de două ori mai puțin valoros decât bolivarul. Însă astăzi a ajuns să valoreze de șapte ori mai mult, scrie revista Fortune.

În World of Warcraft, jucătorii au posibilitatea de a cumpăra niște jetoane (tokens) cu ajutorul cărora își pot prelungi timpul de joc sau pot cumpăra obiecte din joc. Un „token” poate fi cumpărat cu 20 de dolari sau poate fi vândut în joc pentru o sumă în aur. Astfel, un serviciu de tracking a făcut un raport de conversie între dolar și aurul din WoW și a stabilit că un dolar valorează 10.152 în aur. Astfel, aurul din World of Warcraft ar fi de 6,8 ori mai valoros decât bolivarul venezuelean.

Încă din 2016, inflaţia vertiginoasă din Venezuela, estimată atunci de FMI la 475%, a făcut ca venezuelenii să renunţe la numărarea banilor, fiind mai simplu să îi cântărească, relatează Bloomberg.

La un magazin din estul capitalei Caracas, Humberto Gonzalez ia de pe cântar felii de brânză şi le înlocuieşte cu un teanc de bolovari primiţi de la client.

Deprecierea monedei face ca la fiecare vânzare să fie nevoie de atât de multe bancnote încât este mai uşor ca acestea să fie cântărite decât numărate.

În 2017, inflația ajunsese la 2.400% și este de așteptat ca în 2018 să se ajungă la o inflație formată din cinci cifre. În aceste condiții, sute de mii de venezueleni au început să părăsească țara, căutând să obțină statut de refugiați în statele vecine. Peste 600.000 de venezueleni au cerut azil în Columbia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri