Sari la conținut

BEI acordă finanțări de 400 milioane euro pentru IMM

Grupul Băncii Europene de Investiții, respectiv Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții, va semna miercuri, cu mai multe bănci autohtone, acorduri operaționale privind acordarea unor creditre cifrate la 400 de milioane de euro pentru IMM din România.

Finanțările vor fi acordate prin Programul Operațional Inițiativa pentru IMM-uri 2014-2020 (POIIMM), cu cofinanțare FEDR, în valoare de 100 de milioane de euro. Programul sprijină întreprinderile mici și mijlocii prin garanții pentru credite noi de investiții și capital de lucru. Instrumentul financiar de tip garanție neplafonată este susținut prin resurse atât ale POIIMM, cât și ale Băncii Europene de Investiții și ale Uniunii Europene prin programul Horizon 2020.

Acordul de colaborare dintre Grupul BEI, Comisia Europeană și Guvernul României a fost semnat la București la 20 octombrie 2016. Finanțările pentru IMM vor fi acordate de băncile selectate prin apel deschis.

Băncile participante sunt Raiffeisen Bank, ProCredit Bank, BCR, Banca Transilvania, BancPost și ING. În total, prin aceste acorduri se vor acorda credite IMM de aproximativ 400 milioane Euro.