Sari la conținut
News Alert

Din pasiune pentru burgeri, un tânăr a renunțat la o carieră în industria petrolieră

Un tânăr a renunțat la munca pe o platformă petrolieră din Africa pentru a face burgeri înttr-o bucătărie din Baia Mare. Are 35 de ani, a colindat peste 50 de țări, a decis că tot acasă este mai bine. De câteva luni face burgeri și spune că este mai linistit ca niciodată.

Până nu demult, Szili, cum îi spun prietenii, a muncit pe o platformă din Africa. O experiență frumoasă, spune tânărul, dar solicitantă.

„Foarte frumoşi ani, o experienţă de neuitat. Începând de cum au fost lucrurile în Ungaria, in Europa, până la joburile făcute în Turcia”, a spus Szilard Csvadari.

După nouă ani de carieră în industria petrolieră, tânărul și-a dorit o schimbare radicală. S-a întors în țară și, pentru că îi plăceau foarte mult burgerii din carne de vită, s-a gândit să deschidă un restaurant în orașul natal. S-a documentat săptămâni la rând și a început să testeze diferite rețete de burgeri.

„E excelent! E cel mai frumos lucru când vezi că oamenii revin și le place. Când am început livrări la domiciliu, am avut de livrat, la aceeași adresă într-o zi, de trei ori. E mult mai frumos decât pe o platformă petrolieră. Interacțiunea cu oamenii”, a precizat Szilard Csavadari.

„E o schimbare curajoasă să lași o multinațională pentru a te întoarce în România, dar are și beneficii. Cu siguranță și o satisfacție personală”, a adăugat Mihai Fârte, bucătar în restaurantul lui Szilard Csavadari.

Clienții localului sunt încântați de burgerii pregătiți aici, dar și de povestea din spatele lor.

„Au burgeri vegani, ceea ce e o chestie mare pentru Baia Mare și e super-super bun burger-ul. Trebuie să fii curajos și îți asumi unele riscuri că, din petrol vin banii, dar din burgeri în Baia Mare, cred că e mai greu la început.”

„Să îți urmezi pasiunea e un lucru fain și trebuie încurajat, deci e un exemplu de urmat.”

Acum, în localul lui Szilard se pregătesc zilnic zeci de burgeri, iar tânărul este mulţumit că cererile cresc în continuu.

Pe aceeași temă