Discuţii privind o tranzacţie uriaşă care vizează lanţul hotelier Continental

Data actualizării: Data publicării:
continental

O tranzacţie majoră ar fi în pregătire in industria hotelieră. Lanţul Continental ar putea fi preluat de un grup polonez care deja are o prezenţă destul de importantă la noi, potrivit profit.ro.

ACTUALIZARE. În urma informațiilor apărute în presă, Orbis Hotel Group a dat, vineri, următorul comunicat cu privire la preluarea Continental Hotels:

Referitor la informațiile publicate în media în cursul zilei de ieri, despre un oarecare interes al Orbis de a prelua grupul hotelier Continental Hotels, compania subliniază că nu există niciun proces de negociere în curs și nicio decizie de business nu a fost luată.

Chiar dacă piața din România rămâne printre principalele noastre priorități în anii ce urmează, este prematur să anunțăm orice intenție de a cumpăra vreun hotel sau vreun grup hotelier în mod special.

Prin urmare, publicarea de informații cu privire la preluarea grupului hotelier Continental Hotels sau la începerea vreunei negocieri, este nejustificată”.


Polonezii de la Orbis sunt interesaţi să preia cele 14 hoteluri deţinute de Continental, a scris joi profit.ro, citând surse din piață. Lanţul şi brandul sunt evaluate la circa 100 de milioane de euro.

Grupul românesc este controlat de omul de afaceri Radu Enache care a dezvoltat afacerea timp de decenii. O prezenţă importantă în acţionariat e cea a fondului de investiţii spaniol GED, care deţine un pachet de aproape 30%. Şi aceasta poate reprezenta poarta de intrare. GED are în plan un exit din România, din mai multe afaceri în care e implicat.

Pe lângă hotelurile sub sigla Continental, grupul mai administrează şi patru unităţi care funcţionează sub brandul Ibis.

De cealaltă parte, compania poloneză Orbis deține în România şapte hoteluri, printre care Pullman şi Novotel. Cele mai multe sunt însă operate de polonezi prin parteneriatul pe care îl au cu grupul francez Accor.

Orbis este însă un jucător mare în regiune, cu o reţea care cuprinde peste 20.000 de camere în mai multe ţări.

În România există peste 1400 de hoteluri care au în jur de 100.000 de camere. Un sfert din acestea sunt la mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri