Dragnea despre Parteneriatul strategic cu SUA: Pe partea economică trebuie să avem și avantaje

Data actualizării: Data publicării:
hans klemm fb

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a precizat că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o, marți, cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a reiterat punctul de vedere susținut și la Washington, conform căruia, în urma Parteneriatului strategic cu Statele Unite, România trebuie să înceapă să aibă de câștigat și din punct de vedere economic.

hans klemm fb

"Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite este extrem de important pentru noi și foarte bun. El trebuie să înceapă și să aibă o componentă economică substanțială. Adică, România să înceapă să aibă și de câștigat din punct de vedere economic de pe urma acestui parteneriat strategic, care din punct de vedere al apărării este în regulă, din punct de vedere militar este în regulă, dar e bine pentru noi, și cred că și pentru americani, ca acest parteneriat să aibă o componentă economică efectivă (...) investiții americane în România", a declarat Dragnea pentru un post de televiziune citat de Agerpres.

El a adăugat că răspunsul reprezentanților SUA a fost unul pozitiv, existând și rezultate din acest punct de vedere.

"România trebuie doar prezentată. A venit Exxon, am avut întâlnire cu vicepreședintele Exxon, am avut întâlnire cu cei de la Bell Helicopter. Încep să fie interesați. Și cu orice oficial american cu care mă văd - ambasador sau orice alt oficial de la Washington - spun lucrul acesta. Și îl spun și public: să vină să investească. România e o țară stabilă din punct de vedere politic, o țară stabilă din punct de vedere economic. Este, a fost multă vreme o insulă de stabilitate în zonă. Este interesantă pentru ei din punct de vedere militar. Vreau să fie interesantă pentru ei și din punct de vedere economic. Pentru că vreau ca și românii să simtă în buzunarele lor efectele benefice ale acestui parteneriat strategic. România a fost foarte loială și foarte serioasă în cadrul acestui parteneriat și va fi în continuare. Orice solicitare a partenerilor americani a fost acceptată. Dar, repet, pe partea economică trebuie să avem și avantaje. (...) Și răspunsul a fost pozitiv. Și la Washington, și aici. Și lucrurile încep să se întâmple", a spus el.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a precizat că în cadrul întâlnirii cu ambasadorul Hans Klemm a fost abordată și tema înființării Muzeului Holocaustului în România.

"A venit domnul Radu Ioanid din Statele Unite. De asemenea, a venit împreună cu dumnealui domnul ambasador Klemm. Am discutat despre câteva chestiuni legate de Muzeul Holocaustului, care se va înființa în România. Este un lucru pe care l-am discutat cu domnul Ioanid și la Washington, când am fost. De asemenea, am discutat cu domnul ambasador despre evoluțiile din Uniunea Europeană și despre relațiile dintre Statele Unite și România", a precizat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri