Gigantul american Blackstone a intrat în afacerea Superbet cumpărând un pachet minoritar de acţiuni

Data publicării:
superbet

Fondul american de investiţii Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri din lume, care administrează active de peste 500 de miliarde de dolari, a intrat în acţionariatul grupului Superbet, cel mai mare jucător de pe piaţa de pariuri sportive şi gaming din România. Gigantul a preluat un pachet minoritar de acţiuni în cadrul Superbet în urma unei investiţii de 175 mil. euro. Investiţia a fost făcută de către Blackstone Tactical Opportunities (BTO), parte a grupului Blackstone, scrie Ziarul Financiar.

superbet
FOTO. zf.ro

Grupul Superbet, co-fondat în 2008 de antreprenorul Sasha Dragic, este un jucător care şi-a început activitatea pe plan local acum mai bine de un deceniu şi care apoi a continuat extinderea la nivel european. 

“Suntem nerăbdători să începem acest parteneriat strategic cu cei de la Blackstone. Infuzia de capital din partea fondului american dublată de o experienţă bogată face din Blackstone un partener capabil să susţină grupul Superbet să-şi menţină poziţia de lider pe piaţă din România, să continue să-şi majoreze cota de piaţă şi mai ales să-şi poată valorifica oportunităţile de extindere a business-ului atât în Europa Centrală şi de Est, cât şi la nivel global”, a declarat Sacha Dragic, co-fondator şi CEO al grupului Superbet, potrivit sursei citate.

Compania operează o reţea de peste 1.200 de agenţii de pariuri la nivel naţional şi a lansat în 2016 platforma digitală, iar în toamna lui 2018 aplicaţia mobilă.În 2017, compania şi-a lansat oficial operaţiunile şi pe piaţa din Polonia, unde deţine o licenţă de operare în retail. În prezent, Superbet are în afara României operaţiuni directe în Polonia, dar şi birouri în Austria, Serbia, Croaţia, Malta şi Marea Britanie.

“Este impresionantă investiţia susţinută a companiei româneşti în operaţiuni multi-channel şi digitale, incluzând aici şi lansarea propriei platforme online de gaming şi pariere, totul făcut la standardele internaţionale ale industriei de profil. Suntem nerăbdători să susţinem traiectoria ascendentă a Superbet al cărei model de creştere se bazează pe extindere internaţională şi pe continuarea investiţiilor în tehnologie”, a declarat la rândul său Andrea Valeri, senior managing director în cadrul Blackstone.

Superbet a avut în 2017 afaceri de 130 mil. euro, iar la finalul anului trecut oficialii companiei estimau o creştere de 40% la nivelul anului 2018. Grupul are peste 3.500 de angajaţi.

Blackstone este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, cu active sub administrare de 512 miliarde de dolari. Blackstone Tactical Opportunities (BTO) se concentrează în mod specific pe investiţii în pachete minoritare în companiile vizate.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri