Hotelurile de pe litoral, scoase la vânzare

Data publicării:
litoral

Hotelurile preferate de la mare şi-ar putea schimba cel puţin proprietarul, dacă nu şi înfăţişarea. Peste 60 de proprietatăţi sunt scoase la vânzare, iar preţurile ajung la opt milioane de euro. Cel mai scump se vinde un hotel care oferă o privelişte superbă asupra mării şi a portului Tomis de la Constanţa. Are nevoie însă de reparaţii capitale. Este de-o vârstă cu Cazinoul şi nu a îmbătrânit prea frumos.

Milionarii care nu ştiu în ce să-şi investească banii ar putea da lovitura în domeniul hotelier. Pe piaţa imobiliară de la malul mării e agitaţie, în aceste zile. Mai mult de 60 de proprietăţi sunt scoase la vânzare, iar preţurile pornesc de la 90.000 de euro şi ajung până la opt milioane de euro. Vedeta hotelurilor ce îşi caută noi proprietari e Palace-ul din Constanţa. Are nevoie, însă, de reparaţii capitale. E de-o vârstă cu Cazinoul şi nici el n-a îmbătrânit prea frumos.

Gospodaru îşi face vara sanie, iar iarna îşi cumpără hotel. De la Năvodari şi până în Vama Veche nu mai puţin de 67 de proprietăţi sunt scoase la vânzare. Cel mai important nume de pe portalurile de imobiliare este cel al Hotelului Palace din Constanţa. Clădirea impozantă a fost ridicată între 1913 şi 1914 la nici 200 de metri distanţă de Cazino, tocmai pentru a-i găzdui pe amatorii jocurilor de noroc. Istoria îl recomandă. Nu şi preţul.

Cosmin Nichita, reprezentant al hotelului: „M-au sunat câteva persoane, dar nimic concludent deocamdată. E şi un preţ pe măsură, preţul pe site nu este vizibil, însă pot să vă spun că este cotat la 8 milioane de euro. Au fost câteva vizionări la faţa locului, am primit şi câteva oferte cu mult, mult, mult mai jos faţă de preţul de listă.”

Hotelul vechi de peste 100 de ani va intra în reabilitare până în aprilie 2017. Gardurile au fost montate tocmai pentru a-i proteja pe trecători de bucăţile din clădire care ar putea să cadă.

Puţin mai spre sudul litoralului găsim 18 proprietăţi de vânzare. Preţurile pornesc de la 90.000 de euro şi trec de 4 milioane de euro.

În Eforie sunt cele mai multe proprietăţi scoase la vânzare. Un exemplu este un complex compus din 16 clădiri evaluat la 4,5 milioane de euro.

Marius Coman, broker imobiliar: „Sunt câteva proprietăţi interesante, dar interesante ar trebui să fie pentru milionari. Investitorii milionari sunt aşteptaţi.”

Specialiştii spun că este un moment prielnic pentru investiţiile pe litoral.

Marius Coman, broker imobiliar: „Preţurile nu sunt atractive sunt destul de supraevaluate unităţiile de cazare. Sunt convins că cei care investesc îşi recuperează banii mult mai repede decât îşi fac ei calculul.”

Şi în Mamaia piaţa este activă: 3 hoteluri mari sunt scoase la vânzare la preţuri cuprinse între 1 şi 4 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri