Inspectorii Fiscului, în misiune sub acoperire

Data publicării:
masini anaf - foto facebook anaf 06 08 2015 crop

Fiscul îi va spiona pe patronii pe care îi suspectează de evaziune. Inspectori antifraudă îmbrăcaţi în civil vor vizita restaurantele, cluburile şi magazinele şi vor fi atenţi la modul în care sunt mânuiţi banii încasaţi.

Dacă bancnotele nu sunt introduse în casa de marcat, ci sunt depozitate separat, sau dacă cineva vine să colecteze banii negri, atunci vor descinde şi inspectorii în uniformă.

Fiscul ar putea avea nevoie şi de ponturi, pentru că inspectorii antifraudă deghizaţi în clienţi nu vor putea aştepta la nesfârşit într-un restaurant sosirea celor care se ocupă de strângerea banilor din evaziune.

Inspectorilor sub acoperire le va fi cel mai simplu să verifice dacă o afacere eliberează bon fiscal şi dacă suma de pe bon este preţul real. De obicei este, deoarece bonurile oferite clienţilor au inscripţionate sumele corece, în vreme ce rola prezentată Fiscului are sume mai mici. Este o contabilitate dublă, realizată cu ajutorul unor softuri, iar ANAF încearcă să combată şi această practică.

În urma controalelor de anul acesta, inspectorii antifraudă au făcut peste 400 de sesizări penale pentru fapte de evaziune de peste 420 de milioane de euro, din care 60% este evaziune cu TVA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri