Insulele din România ar putea deveni paradisuri fiscale. Stelian Ion: „O lege cu dedicație pentru cei care au pus mâna pe insula Belina”

Data publicării:
Șerban Nicolae îl critică pe Tudorel Toader pentru OUG pe Legile justiției

Delta Dunării ar putea fi transformată într-un paradis fiscal, avertizează Opoziţia. Asta, după ce un proiect de lege care prevede desfășurarea unor activități economice privind jocurile de noroc pe insule a primit undă verde de la deputaţi.

Iniţiativa legislativă aparţine senatorului PSD Şerban Nicolae şi a fost modificată astăzi în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Aceste terenuri sunt scutite de la plata impozitului și a taxelor şi vor avea un regim juridic special. Opoziţia a anunţat că va ataca la CCR proiectul de lege, care va primi votul final în următoarele zile de la deputaţi.

Stelian Ion, deputat USR: Se creează paradisuri fiscale pentru niște băieți deștepți, de exemplu pentru cei care au pus mâna pe insula Belina, sau pentru cei care au interese de a dezvolta afaceri de jocuri de noroc în Delta Dunării. Este o lege cu dedicație. E absolut nedrept pentru ceilalți comercianți din România, care vor avea o concurență neloială.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: În toate insulele din lume există acest regim derogatoriu și tocmai ca atracția străinilor din lume, acolo unde sunt insule, este tocmai pentru că acolo se fac cazinouri, se fac hoteluri, se fac aceste regimuri derogatorii. Dacă noi ne opunem acestor lucruri înseamnă că noi nu vrem să existe atracții și în România în aceste feluri de locuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri