Sari la conținut

K. Iohannis, mesaj pentru noul Silicon Valley al României

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că sectorul IT din România ar putea atinge, în 2020, cinci miliarde de euro, faţă de trei miliarde de euro în prezent, apreciind că Iaşiul începe să devină noul Silicon Valley al României.

iohannis iasi fb

Şeful statului a declarat marţi, la Iaşi, în cadrul dezbaterii "Noul Iaşi - pol major de dezvoltare a industriei IT din România”, că industria IT are implicaţii majore în dezvoltarea României şi că în acest domeniu creşterea anuală este peste media altor ramuri din economie.

"Datele din acest moment arată că industria pe care o reprezentaţi contribuie semnificativ la dezvoltarea unor centre urbane din România. Sectorul IT a depăşit trei miliarde de euro, cu o creştere anuală foarte mare, peste medie. Există premise ca până în 2020 sectorul IT să se apropie de cinci miliarde de euro, dacă vom încuraja în continuare inovaţia, dezvoltarea şi cercetarea", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

El consideră că Iaşiul devine un Silicon Valley al României şi că dezvoltarea industriei IT în zona Moldovei va duce la "o schimbare profundă la nivelul comunităţilor, de la nivelul de trai până la schimbarea mentalităţilor".

"Am venit azi, aici, tocmai pentru a da un mesaj de încurajare acestui nou Silicon Valley care începe să devină noul Iaşi, cum l-am numit eu. Iaşiul este, alături de Bucureşti, Cluj şi Timişoara, unul dintre principalele hub-uri IT din ţară. Dacă aceste mari centre au şansa să devină poveşti de succes în viitor, mizând pe dezvoltarea industriei IT, atunci toate regiunile vor avea numai de câştigat. O industrie care se dezvoltă cu atâta forţă aduce câştiguri inclusiv autorităţilor, întrucât vorbim de o adevărată revoluţie industrială care produce o schimbare profundă la nivelul comunităţilor, de la nivelul de trai până la schimbarea mentalităţilor", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.