Sari la conținut

Locuințe eficiente energetic la ultimul târg imobiliar al anului

Cine este în căutarea unei locuinţe poate găsi peste 15.000 de case de vânzare la ultimul târg imobiliar al anului, de la Palatul Parlamentului. În total, 12.000 de apartamente noi şi vile plus 3.500 de locuinţe vechi sunt pune în vânzare. Ofertele vizează atât Capitala, cât şi principalele oraşe din ţară. Noile dezvoltări imobiliare pun accent pe zone verzi, parcuri proprii, dar şi magazine, grădiniţe şi piscine amenajate în interiorul ansamblurilor rezidenţiale.

Totul într-un singur loc, asta caută acum cei care îşi doresc o locuinţă nouă. Mai mult accentul este pus pe spaţii verzi şi clădiri eficiente energetic, care să aducă economie pe termen lung.

„Soarele plăteste pentru noi, luăm energia soarelui şi o transformăm în energie electrică, asigurăm consumul spaţiilor comune, gratis. Avem o suprafaţă verde foarte mare, de 10.000 de metri, amenajată, iarbă, parc, o zonă de relaxare cu piscină”, a spus inginerul-șef al unui dezvoltator imobiliar, Eugen Ionescu.

Spaţiile interioare generoase sunt şi ele apreciate de clienţi.

Târgul de la Palatul Parlamentului aduce peste 15.000 de locuinţe în faţa celor care vor să se mute în casă nouă până la sfârşitul anului.

„Sunt aproximativ 60 de expozanți, ei acoperă întreaga suprafață a Bucureștiului și zonele limitrofe, şi avem expozanți inclusiv din Brașov și din țară, oferta cea mai generoasă rămâne cea pentru două camere”, a spus organizatorul târgului imobiliar, Dora Pătrașcu.

„Totul pare interesant, rămâne să analizăm, să vedem puterea financiară şi interesele celor pentru care am venit, a copiilor”, a spus un participant la expoziție.

Noile ansambluri rezidențiale pun la dispoziţia clienţilor facilităţi precum locuri de parcare subterane, dar şi parcuri de joacă pentru copii. Unele oferă chiar panouri solare, care înseamnă o factură mai mică la curentul electric.

„Trendul ăsta este, în următorii ani, vor apărea tot mai multe, va fi tot mai multă energie verde, tot mai multe locuri de verdeaţă şi proiecte ecologice”, a precizat dezvoltatorul imobiliar Daniel Tudor.

La târg sunt şi oferte de 25.000 de euro pentru garsoniere, până la 60.000 de euro - pentru apartamentele de trei camere.