Loterie cu city-breakuri în Europa, Emiratele Arabe şi Kenya

Data publicării:
AEROPORT_GETTY 17.08
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Bursa de Valori Bucureşti vrea să atragă cât mai mulţi investitori, aşa că le promite vacanţe exotice. Sistemul seamănă cu cel de la loteria bonurilor fiscale, doar că, de această dată, bonul fiscal este înlocuit de realizarea unei tranzacţii. Sunt alese aleatoriu 150 de tranzacţii şi este premiat cel care a investit cea mai mare sumă. Doar 15.000 din cei 73.000 de investitori au făcut cel puţin o tranzacţie, în ultimele 6 luni.

Bursa de Valori Bucureşti pune anul acesta la bătaie city-breakuri în mai toate marile oraşe europene, dar şi în Emiratele Arabe Unite şi Kenya, în valoare totală de 12.000 de euro pentru investitorii - persoane fizice. Mini-vacanţele vor putea fi câştigate în cadrul extragerilor care vor avea loc lună de lună, din februarie şi până în decembrie. Din totalul tranzacţiilor, 150 alese aleatoriu vor ajunge în etapa finală de selecţie.

Marian Pascu s-ar putea număra printre câştigătorii unei astfel de vacanţe. Este sudor de profesie şi investitor la bursă, din 2007, când a început aventura cu o investiţie de 5.000 de lei. Între timp, a ajuns să investească de cinci ori pe-atât.

Marian Pascu, investitor la bursă: „Alte afaceri scad, fie se pierd, o investiţie într-un magazin de exemplu... au fost cazuri când banii s-au pierdut în 3 luni, iar eu am reuşit să-i menţin din 2007, de 10 ani aproximativ. Anul acesta merg pe investiţia pe care o am şi sper să o dezvolt, sper să crească cu 10-15%.”

Şefii bursei mizează pe micile economii ale românilor ca să crească numărul de investitori.

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti: „Cu câteva sute de lei poţi să investeşti în acţiuni listate la bursa de valori, deci nu ai nevoie să ai zeci de mii de lei să investeşti, ci vorbim de ordinul câtorva sute de lei”.

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti: „Acum sunt în jur de 15.000 de investitori individuali activi, care fac cel puţin o tranzacţie pe an sau, mai bine zis, în şase luni”.

Dacă ar fi investit în urmă cu trei ani în primele 10 companii incluse în indicele principal al bursei, un român ar fi reuşit să-şi sporească investiţia cu 30%, potrivit şefilor de la Bursă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri