MedLife vrea să fie listată la Bursa de Valori

Data actualizării: Data publicării:
hiperclinica-medlife

Profitul net al Grupului MedLife a scăzut cu 99,5% în primele nouă luni din acest an raportat la perioada similară din 2015, la 43.138 lei, conform datelor neauditate, reiese din informaţiile publicate marţi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

hiperclinica-medlife

Acţiunile MedLife ar putea fi admise la tranzacţionare în 21 decembrie, cu simbolul 'M', informează Bursa de Valori Bucureşti.

Vor fi listate peste 8,84 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,25 lei/acţiune, conform deciziei ASF de aprobare a prospectului de ofertă publică secundară iniţială de vânzare de acţiuni deţinute de V4C Eastern Europe Holding V Limited şi International Finance Corporation la societatea MedLife, potrivit Economica.net.

Oferta este împărţită în două tranşe, respectiv 15% dintre acţiunile oferite (1.326.072 acţiuni) va fi oferit iniţial oricăror persoane fizice sau juridice care nu întrunesc criteriile de încadrare ca Investitori Instituţionali, iar restul de peste 7,51 milioane de acţiuni vor fi oferite instituţiilor de credit, firmelor de investiţii, organismelor de plasament corectiv, societăţilor de asigurare, fondurilor de pensii etc.

În prezent, V4C deţine 36,2% din capitalul social, International Finance Corporation - 12,7%, Mihaela Gabriela Cristescu - 15%, Mihail Marcu - 21%, iar Nicolae Marcu - 15%.

Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Lucian Anghel, declara recent că listarea MedLife va aduce pe bursă, în următoarele 18 luni, şi alţi antreprenori români.

În primele nouă luni, Grupul a avut vânzări de peste 361,4 milioane de lei, în creştere cu 26,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Datoriile pe termen lung însumează peste 196,5 milioane lei, în urcare cu 26,1%, în raport cu intervalul ianuarie - septembrie 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri