Mineri virtuali fără voie. Ce metode folosesc infractorii cibernetici pentru a câștiga bani

Data publicării:
cripto

România este un adevărat câmp de luptă pentru minarea de criptomonede. Atacurile minerilor de mondedă virtuală din ţara noastră s-au triplat în ultima jumătate de an, arată o analiză efectuată de specialiştii în securtitate cibernetică de la Bitdefender.

În ultimele şase luni, ponderea raportărilor lunare de aplicaţii care minează criptomonede a crescut până la 24%. În schimb, atacurile de tip ransomware au înregistrat o ușoară scădere, de două procente, ceea ce arată că infractorii cibernetici se orientează spre o metodă mult mai facilă de a câștiga bani.

Spre desebire de ransomware, unde infectarea presupune blocarea datelor personale şi apoi solicitarea unei recompense, aplicaţiile de minat monedă virtuală sunt mai uşor de monetizat. Este instrumentul perfect al hackerilor, din moment ce nu durează decât câteva minute până ce atacatorul raportează câştiguri după ce victima a fost infectată. În plus, se ţinteşte din ce în ce mai sus.

Specialiștii de la Bitdefender au observat că atacatorii folosesc inclusiv infrastructuri ale companiilor, cum ar fi centre de date sau sisteme industriale, pentru a obține bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri