Mult așteptata revenire a economiei în a doua jumătate a anului este acum pusă la îndoială

Data actualizării: Data publicării:
Efect de domino in economie
Oamenii de afaceri sunt revoltați de noile măsuri fiscale: Duc la recesiune, să le discutăm acum e foarte, foarte târziu. FOTO: Getty Images

Europa se confruntă cu o "iarnă a economiei", pe măsură ce este lovită de al doilea val al COVID-19. Zona euro şi-a contractat economia cu 11,8% în al doilea trimestru al anului 2020, lovită de măsuri stricte de carantină, relatează CNBC.

Economiştii au prezis o revenire în a doua jumătate a anului 2020, dar acum pun la îndoială aceste prognoze. Multe guverne anunţă noi restricţii sau o încetinire a redeschiderii, deoarece se confruntă cu o creştere semnificativă a cazurilor de infectare cu coronavirus.

Europa se confruntă cu al doilea val de îmbolnăvire, care ar putea să provoace iar noi daune economiei regiunii.

Analiștii economici se aşteaptă ca în următoarele săptămâni să fie extinse măsurile de carantină, așa cum sunt luate în prezent în Madrid, Spania şi Lyon.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a declarat că numărul cazurilor a ajuns în Europa la 2,9 milioane de infecţii, cu Spania şi Franţa înregistrând peste 10.000 de cazuri zilnic.

Datele din această săptămână au arătat că recuperarea economică s-a oprit în zona euro în septembrie.

Citiți și:

HARTA care arată cât de gravă este evoluția pandemiei în România în raport cu celelalte țări UE. Este pe primul loc la rata deceselor

Coronavirus: Două regiuni din Franța închid barurile și restaurantele. Parisul și 10 metropole franceze, în stare de alertă sporită

Boris Johnson anunță noi restricții anti-Covid care vor dura până la 6 luni: „Regatul Unit a ajuns la un periculos punct de cotitură”

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri