O treime din fondurile europene pierdute de cele 28 țări din UE îi aparțin României

Data actualizării: Data publicării:
Euro
Foto: Guliver/GettyImages

România riscă să piardă din nou miliarde de euro din fondurile europene, este avertismentul europarlamentarului Siegfried Mureșan. În acest sens, spune el, autoritățile trebuie să dea dovadă de mai mult interes pentru a absorbi acești bani. „Numai în felul acesta putem convinge statele membre net contributoare la bugetul UE că România merită același nivel ridicat al fondurilor europene și după 2020”, adaugă europarlamentarul.

Euro
Foto: Guliver/GettyImages

Comisia Europeană a transmis marți seară Parlamentului European o informare privind Cadrul Financiar Multianual 2007 – 2013. Potrivit datelor Comisiei, suma totală a fondurilor europene dezangajate automat din precedentul cadru financiar se ridică la 4,4 miliarde de euro, scrie Curs de Guvernare.

Din această sumă, România contează cu 1,64 de miliarde de euro, adică peste o treime a fondurilor dezangajate. Pentru comparație, Polonia înregistrează un total de 353.409 euro pierduți, Bulgaria are sume dezangajate de 240,7 milioane euro, iar Ungaria a pierdut  27,9 milioane euro.

Potrivit datelor oficiale transmise cursdeguvernare.ro de către europarlamentarul român Siegfried Mureșan, România a pierdut:

Din Fondurile de Coeziune

  • 540,5 milioane euro proiecte de Transport
  • 163,7 milioane euro proiecte de Mediu

Din Fondul de Dezvoltare Regională

  • 257,8 milioane euro proiecte Dezvoltare Regională
  • 17,5 milioane euro proiecte pentru Competitivitate Economică
  • 123,7 proiecte de Transport
  • 264,8 milioane euro proiecte de Mediu

Din Fondul Social European

  • 276,1 proiecte pentru Resurse Umane

Citiți mai multe aici.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri