Proiect european pentru restaurarea Palatului Principilor, respins din cauza unui tabel

Data publicării:
cetatea alba iulia - lp

Un tabel lipsă din dosarul pentru obţinerea banilor europeni condamnă la degradare Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina. Autoritățile din Alba Iulia ar fi putut primi cinci milioane de euro pentru restaurarea clădirii, dacă dosarul era complet.

Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina ar fi trebuit să îşi recapete strălucirea de altădată. Cinci milioane de euro ar fi fost investite aici, dacă proiectul pentru reabilitare ar fi trecut de cei de la Agenţia de Dezvoltare Regională. Numai că un tabel lipsă din dosar a făcut ca proiectul să nu fie respins.

„Era vorba despre un tabel în care toate subsecţiunile sale se completau cu menţiunea „nu este cazul". Nu crea niciun avantaj pentru noi, în calitate de solicitanţi”, a spus Nicolaie Moldovan, administrator public la Primăria Alba Iulia.

Atunci când un proiect este respins, el nu mai poate fi depus a doua oară. Tocmai de aceea, edilul speră că o contestaţie va rezolva situaţia.

Proiectul nostru este în analiză la Autoritatea de Management, la AMPOR, am făcut contestaţie, eu sunt sigur că vom face licitaţie pe acest proiect”, a spus primarul Gheorghe Hava.

Vestea a ajuns şi la urechile ministrului Fondurilor Europene, care a promis că va face tot ce ține de el pentru a depăși aceste probleme administrative.

„O să fac tot ce depinde de mine ca să treacă de aceste probleme administrative. Trebuie dimpotrivă să te uiţi la oportunităţi şi la ce se poate pierde din cauza unor astfel de probleme strict administrative”, a spus Cristian Ghinea.

Dacă proiectul va fi aprobat, clădirea se va putea transforma într-un centru expozițional care va găzdui şi un muzeu al Principatului Transilvaniei.

Din punct de vedere istoric aici este istoria cetăţii, istoria Albei şi a castrului roman de la Apulum. Aici sunt de toate. Antichitate, Evul Mediu, Epocă modernă, Istorie Contemporană”, a explicat istoricul Ileana Burnichioiu.

Într-o situaţie similară este şi Castelul Corvinilor din Hunedoara. Tot nişte tabele lipsă sau unele completate greşit au dus la respingerea proiectului de modernizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri